Resguide Venedig

Venedig - Kulturen och vattnets stad

Välkommen till MyGuide reseguide till Venedig. Denna resguide till venedig är till för dig som ska besöka staden Venedig som turist för första gången. Här får du en liten inblick i vad staden Venedig i Italien har att erbjuda till dig som besöker Venedig som turist.

Korta fakta om Venedig

Venedig brukar kallas vattnes stad och ligger vid Italiens kust högt upp i bukten med adriatiska havet som närmsta granne. Venedig kan erbjuda en magnifik upplevelse och med sina 150 kanaler och dryga 400 broar som kretsar i och runt Venedigs stadskärna. Staden har ca 270 000 invånare (2004) och ytan som staden Venedig täcker är 412 km².

Venedig som på italienska heter Venezia är huvudstad i den italienska regionen Veneto. Staden Venedig är mest känd för sin historia och stadens alla kanaler. Den historiska kärnan ligger på öarna men en del av stadens stadsdelar ligger även på fastlandet.

Valutan som används i Italien är Euro.

Sevärdheter i Vendedig

Som turist i Venedig finns det mycket sevärdheter att ta del av. Staden erbjuder förutom alla mysiga gränder och kanaler ett antal torg, museer, palats och kyrkor att besöka för en intresserad och utforskande turist i Venedig.

Piazza San Marco

Piazza San Marco är det mäktiga torget i Venedig. San Markusplatsen som vi svenskar brukar benämna platsen är det centrala landmärket i Venedig och runt San Markusplatsen flödar turisterna för att fotografera torget och de mäktiga byggnaderna runt Piazza San Marco.

Runt St Markus platsen hittar du byggnader som Palazzo Ducale, Basilica di San Marco, San Marco klockan, Procuratie Nuove samt Biblioteca Marciana.

Gondol i Venedig

Inne i Venedig finns ingen biltrafik, utan här tar man sig fram med båt, gondol eller Vaporetto (Stadsfärja). Gondol är ett utmärkt och trevligt sätt att se Venedig som turist. En gondol är en lång smal båt som påminner om en "kanot", denna godol framförs av en gondoljär som för fram båten med hjälp av en åra genom Venedigs vackra kanaler.

Mer om du tar dig fram i Venedig kan du läsa här: Kommunikation i Venedig (Engelska)

Restaurang Venedig

Det finns gott om restauranger i Venedig. Här äter man likt i andra italienska städer italiensk mat och den bästa maten hittar man oftast på de enkla trattoriorna. Att tänka på när man går på restaurang i Venedig är att det finns många turistfällor som tar ut hutlösa priser för maten.

Venedig Shopping

Venedig som shoppingstad kanske inte är den bästa om man söker efter modeelitens kreationer. Men om man vill ha lite exlusiv shopping med butiker som Armani, Prada, Versace och Gucci när man besöker Venedig som turist så kan man åka till Calle Larga som börjar vid Markusplatsen och sträcker sig till Accademiabron. Runt detta område hittar du även banker, post och växlingskontor.

Flyg till Venedig

Enklaste sättet att resa till Venedig är att ta flyg till Venedig och flygplatsen Venedig Marco Polo Flygplats (Aeroporto di Venezia Marco Polo - Venice Airport) som är den flygplats som ligger närmast Venedig.

Flygplatsen Venezia Marco Polo är belägen tio kilometer norr om Venedig och från flygplatsen i Venedig så kan man ta sig in till Venedig med buss till Piazzale Roma och resan tar cirka 20 minuter. Även möjligheter att ta tåg finns och vill man lyxa till sin resa in till Venedig från flygplatsen så kan man ta båttaxi som går till och från Venedigs flygplats.

Det går även flyg till Venedig och flygplatsen Aeroporto Trevisio som brukar benämnas med Venedigs Charterflygplats. Aeroporto Trevisio ligger cirka 30 kilometer utanför Venedig och från flygplatsen till Venedig går både bussar och tåg.

Läs mer om transporter från flygplatsen i Venedig in till stan på Venedig Marco Polo Flygplats hemsida: www.veniceairport.it

Hotell Venedig

I Venedig kan du hitta många fina hotell. Som i alla städer finns det i varierande prisklass från billiga hotell till mer exlusiva hotell. Vill du boka hotell i vendig så är ett tips att titta på Hotels.com som för övrigt har ett brett utbud av hotell världen över.

Karta över Venedig

Vad är en resa till ett nytt resemål utan en bra karta? Givetvis vill man som turist i Venedig lära sig lite om stadens kanaler,gator och torg innan man besöker till resemål.

En bra karta över Venedig kan du hitta hos Google. På kartan över Venedig som är väldigt detaljerad kan du planera dina besök och få en blick över staden innan ditt besök. Klicka här för karta

Källa: wikipedia.org

Senast ändrad: måndag 10 september 2007

Boka resor och hotell

Supersaver
Travelstart

lördag 26 september 2015

MyGuide på Twitter

MyGuide på Twitter.
Följ myguideseMyGuidese Twitter.

torsdag 22 april 2010

Resnytt

MyGuide kan nu stolt presentera de sensaste resenyheterna direkt på MyGuide. Genom ett partnerprogram tillsammans med MyNewsdesk.

fredag 04 december 2009

Resa Prag

Tid att resa till vackra Prag. Här hittar du information inför din resa till Prag.

Läs mer: Resa Prag.

tisdag 06 maj 2008

Boka skidresa

Vintern närmar sig med stormsteg och skidresan lockar många. Med SAS kan du boka flyg billigt till din skidresa.

onsdag 12 december 2007

Boka fotbollsresa

Fotbollen i Europa drar in på den andra halvan av säsongen. Här hittar du information inför din fotbollsresa.

Fotbollsresa England
Fotbollsresa Spanien
Fotbollsresa Italien

söndag 09 december 2007

Blogg om resor

Besök resebloggen och få de senaste reseerbjudandena.

måndag 15 oktober 2007